fbpx
Політика

Білий дім: «Вашингтон наполягає на видачі Сноудена»

Офіційний представник Білого дому Джей Карні заявив, що адміністрація США продовжує наполягати на видачі колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена. Днями з’явилося повідомлення про те, що Сноуден направив лист німецькій владі, в якому висловив готовність допомогти в розслідуванні скандалу довкола ведення електронного стеження американськими спецслужбами.

У зв’язку з цим журналісти поставили Карні питання, чи веде Вашингтон переговори з Берліном про можливу видачу колишнього співробітника ЦРУ. "Мені нічого невідомо з цього приводу. Але наша позиція не змінилася. Проти Сноудена висунуті дуже серйозні звинувачення, і він повинен повернутися в Сполучені Штати, щоб постати перед судом", – відповів представник Білого дому і нагадав, що "несанкціоноване поширення секретної інформації завдає шкоди національній безпеці США".

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

З приводу можливих переговорів з Берліном про прослуховування зарубіжних лідерів, Карні, не вдаючись у деталі, повідомив: "Ми обговорюємо ці питання з Німеччиною та іншими союзниками по дипломатичних каналах". За словами представника Білого дому, позиція Вашингтона щодо Едварда Сноудена залишається колишньою – він повинен бути повернутий на батьківщину, де проти нього висунуті звинувачення.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: