fbpx
Політика

Сирійську хімзброю можуть знищити в Албанії

В даний час міжнародним співтовариством розглядається питання, на території якої держави буде відбуватися знищення арсеналу хімічної зброї, вивезеної з Сирії. Як припускають спостерігачі, найбільш вірогідним кандидатом для цього є Албанія.

«Є підстави вважати, що потрібний майданчик буде знайдений вже в найближчі дні. Швидше за все, це буде Албанія», – повідомило анонімне джерело в російському дипломатичному відомстві, воно ж додало, що поки ця інформація нічим не підтверджується, а крім того, як кандидатури розглядаються ще як мінімум три держави.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Пошуком країн, готових надати свою територію для цієї операції, займаються Сполучені Штати. Як стало відомо, вони вже зверталися з цим проханням до влади Туреччини, Йорданії та Норвегії, однак ті навідріз відмовилися приймати у себе небезпечні речовини.

Незважаючи на те, що в Албанії слабо розвинена інфраструктура, а також є певні питання до ефективності держапарату, на відміну від інших країн там є більше стимулів прийняти на своїй території токсичні речовини, зокрема, і матеріальної зацікавленості. А крім того, у Албанії вже є власний досвід знищення хімічної зброї, так як шість років тому, за допомогою ФРН, Швейцарії та США вона повністю знищила свої запаси.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: