fbpx
Міжнародна економіка

Перший двоповерховий потяг відправився з Москви до Адлера

Вперше в історії російських залізниць пасажирський двоповерховий потяг відправився з Казанського вокзалу російської столиці в Адлер.

Комфортабельність купе нового потягу на обох поверхах цілком порівнянна зі "звичайними" купейними і СВ-вагонами. У них немає верхньої багажної полиці, зате є індивідуальні електричні розетки для того, щоб пасажири мали можливість у будь-який час зарядити свої мобільні телефони або ноутбуки. Також надається бездротовий Інтернет. У кожному вагоні обладнано по три туалети, які розташовуються поблизу неробочого тамбура.

У вагоні-ресторані на нижньому поверсі знаходиться кухня і бар, а на верхньому – обідній зал на 48-50 відвідувачів. Для зручності офіціантів, щоб їм не доводилося бігати сходами, конструктори передбачили спеціальний технічний ліфт.

Базова комплектація такого поїзда складається з 15 вагонів, це 12 купейних вагонів, один вагон СВ, один вагон-ресторан і один штабний вагон.

Як пояснили у Федеральній пасажирській компанії (ФПК), там не виключають, що в сезони масових пасажирських перевезень кількість вагонів можуть збільшити. За рахунок того, що нові поїзди мають можливість перевозити вдвічі більше пасажирів, ніж одноповерхові звичайні вагони, це допоможе вирішити проблему дефіциту місць у "пікові" періоди перевезень, які припадають на сезон масових відпусток і святкових канікул.

"Крім того, за рахунок більшої місткості ми маємо можливість встановити для проїзду в двоповерхових потягах спеціальні тарифи", – розповіли в ФПК, зауваживши, що "вартість проїзду в купе нових складів на третину нижча, ніж у "звичайних" поїздах". Наприклад, мінімальний тариф поїздки з Москви до Адлера у звичайному вагоні становить 4530 рублів, а в двоповерховому поїзді поїздка обійдеться в 3206 рублів.

Перший рейс виявився повністю завантаженим, за словами залізничників, у вагоні СВ залишилися три незайнятих місця, проте на них вже куплені квитки на проміжних станціях.

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: