fbpx
Політика

Обама розпорядився відмовитися від прослушки МВФ і Світового банку

Президент Сполучених Штатів Барак Обама розпорядився припинити прослуховування комунікацій Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку, штаб-квартири яких розташовані у Вашингтоні.

За словами одного з представників Білого дому, рішення про припинення електронного шпигунства з боку Агентства національної безпеки (АНБ) за міжнародними фінансовими організаціями президент віддав ще кілька днів тому, це було зроблено одночасно з розпорядженням обмежити аналогічну діяльність у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Ще один представник вашингтонської адміністрації, що також побажав залишитися анонімним, повідомив, що в даний час спецслужби США не здійснюють електронне спостереження за МВФ і СБ, проте він відмовився відповісти на запитання, чи робилося це раніше.

Згортання активності американських розвідувальних служб відбувається на тлі дедалі гостріших скандалів у відносинах з низкою країн через витоки інформації про стеження за іноземними лідерами, ініційованих екс-співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Обама розпорядився відмовитися від прослушки МВФ і Світового банку (відео):

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: