fbpx
Футбол

Міністр спорту РФ проти застосування водометів на стадіонах

 Міністр спорту РФ Віталій Мутко не схвалює використання поліцейськими водометів під час матчу Кубку Росії між командами «Шинник» (Ярославль) і «Спартак» (Москва). За словами голови Мінспорту, така практика є «ненормальною», особливо враховуючи той факт, що Росія через кілька років стане господинею світової першості з футболу.

 «У мене таке відчуття, що ми на 15-20 років назад повернулися. У якій країні світу ми ще можемо таке побачити? Це ж застосовується при страшних заворушеннях, коли це вже не зупинити. А тут чаша стадіону», – обурено заявив Віталій Мутко.

 Міністр спорту вважає, що «держава не може прийти і навести порядок» – гарантом спокою на стадіонах повинні стати організатори спортивних змагань, а саме: самі клуби, Російська футбольна прем’єр – ліга і Російський футбольний союз.

 Нагадаємо, поєдинок 1/16 фіналу Кубку Росії між «Шинником» і «Спартаком» відбувся 30 жовтня в Ярославлі. У другому таймі на поле вибіг уболівальник, потім фанати московської команди почали кидати крісла та фаєри в уболівальників «Шинника» і поліцейських. Правоохоронці у відповідь застосували водомети.

ОМОН водометами разганяв фанатів на матчі «Шинник» — «Спартак» в Ярославлі (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: