fbpx
Політика

Кількість планових перевірок підприємств знизиться втричі – глава Держпідприємництва

Кількість планових перевірок бізнесу знизиться мінімум втричі. Про це в ході прес-конференції повідомив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, передає кореспондент УНН.

"Я бачу, що десь у три рази зменшиться кількість планових перевірок за цією постановою (Постанова КМУ № 752 – ред.), вона вже діє. І за три місяці ми змусимо всіх (всі перевіряючі держоргани – ред.) змінити свої критерії і це суттєво зменшить кількість перевірок в найближчі три місяці", – вважає М. Бродський.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Сьогодні чиновник перевіряючого органу може будь-яке підприємство внести до списку з високим ступенем ризику і перевіряти його раз на рік.

"Ми переробимо (критерії) таким чином, що тільки 10 % ( підприємств) в області можуть бути у високому ступені ризику", – сказав М. Бродський.

М. Бродський підкреслив, що будуть розроблені чіткі критерії, згідно з якими, ті чи інші підприємства будуть вносити до списку з високим ступенем ризику, середнім або незначним

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Загалом, не більше 10 % підприємств галузі можуть бути віднесені до високого ступеня ризику, не більше 30 % – до середнього, всі інші (близько 60 %) мають бути віднесені до незначного ступеня ризику. Ризикові підприємства будуть перевіряти раз на рік, підприємства середнього ступеня ризику – раз на три роки. Підприємства з незначним ступенем ризику – раз на п’ять років.

Джерело: УНН

Читайте також: