fbpx
Політика

КМДА не може ввести посилений режим паркування в центрі Києва через відсутність евакуаторів – О.Попов

 Київська влада не може ввести в центрі міста посилений режим паркування через неможливість використовувати евакуаторів. Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент УНН

 "У нас є деякі правові моменти. Наприклад, питання використання евакуаторів… Якщо у влади не буде права через евакуацію звільнити вулицю, то як ми можемо впливати на ситуацію в цілому. До цих пір ми не маємо права використовувати евакуацію, і можемо евакуювати тільки під час надзвичайних ситуацій або її загрози", – повідомив О.Попов.

 За словами голови КМДА, питання евакуаторів у Києві було розглянуте у першому читанні у Верховній Раді. Однак остаточна дата введення посиленого режиму паркування в центрі столиці поки не відома. Крім того, О.Попов не виключає можливості застосування евакуаторів взимку під час великих снігопадів.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Нагадаємо, в Києві з 1 листопада планують посилити контроль за паркуванням у центральній частині міста. Як зазначив під час наради 7 жовтня голова КМДА Олександр Попов, "до 1 листопада треба з ДАІ провести спільну нараду і розуміти, які можливості має ДАІ, щоб дуже жорстко поставитися до контролю в частині незаконного паркування".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 "Ми кожен раз, коли їдемо на роботу через центр, бачимо знак про заборону паркування або навіть зупинки, а під знаком авто, і вони так цілодобово стоять і ніхто на них не звертає уваги. Це проблема, і нам її треба вирішувати разом з державної ГІБДР. Тому я просив вас (ДАІ – ред.) поки на своєму рівні це питання обговорити, і з 1 листопада заборонити паркування автомобілів у центральній частині міста, там, де вона сьогодні заборонена", – повідомив О.Попов.

 Джерело: УНН

Читайте також: