fbpx
Право

У Раді зареєстрований ще один законопроект щодо забезпечення прав засуджених, які перебувають на лікуванні

 У Верховній Раді України з’явився ще один законопроект щодо забезпечення прав засуджених, які перебувають на лікуванні.

 Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув’язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров’я за межами установ виконання покарань) авторства депутата Володимира Купчака (позафракційний) зареєстрований у парламенті в п’ятницю.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Текст законопроекту і пояснювальна записка до нього відсутні.

 Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти щодо забезпечення можливості лікування засуджених за кордоном (автори – позафракційні депутати Сергій Міщенко і Анжеліка Лабунська). Крім того, лідери трьох опозиційних фракцій – "Батьківщина" Арсеній Яценюк , "УДАР" Віталій Кличко і "Свобода" Олег Тягнибок – внесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Всі вони спрямовані на вирішення "питання Тимошенко".

 Планується, що парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні в понеділок, 4 листопада, займеться розглядом законопроектів, якими пропонується дозволити лікування засуджених за кордоном.

 Очікується, що Верховна Рада України на наступному пленарному тижні (5-8 листопада) розгляне три законопроекти про можливість лікування ув’язнених за кордоном, які зможуть вирішити питання екс – прем’єра Ю.Тимошенко.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: