fbpx
Футбол

За піротехніку і лайку вболівальників ФК «Зеніт» оштрафували на 310 тис. рублів

Напередодні в Москві проходило чергове засідання Контрольно-дисциплінарного комітету Російського футбольного союзу (РФС), на якому за підсумками матчу з «Уралом» в Єкатеринбурзі на футбольний клуб «Зеніт» наклали кілька штрафів.

Зокрема, за те, що вболівальники «Зеніту» кидали на поле піротехнічні вироби, петербуржцям належить заплатити 150 тисяч рублів. Ще 160 тисяч – за скандування глядачами образливих виразів.

«Відповідно до частини 4 статті 28 Дисциплінарного регламенту підсумкова санкція, застосовувана до ФК« Зеніт», становить 310 000 рублів», – сказано на офіційному сайті клубу. Раніше футбольний клуб вже кілька разів штрафували за поведінку своїх фанатів. Зокрема, у вересні Контрольно-дисциплінарний комітет РФС вирішив обійтися без дискваліфікації стадіону «Петровський» у Санкт-Петербурзі, а тільки оштрафував «Зеніт» на 500 тис. рублів за підпал прапора Чеченської республіки фанатами у матчі восьмого туру чемпіонату Росії з «Тереком».

Разом з тим, віце-президент грозненського клубу Хайдар Алханов заявив, що, на його думку, штраф в 500 тис. рублів, замість клубу повинен був заплатити винний уболівальник.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: