fbpx
Політика

Для постраждалих від повені на Далекому Сході РПЦ зібрала 120 млн рублів

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило на зустрічі з губернатором Хабаровського краю В’ячеславом Шпортом в Москві повідомив, що Російська православна церква зібрала 120 млн рублів пожертвувань для постраждалих від повені мешканців Далекого Сходу.

«Тема Далекого Сходу у всіх на слуху не тільки тому, що сталося ось це лихо… люди відгукнулися, збираючи кошти. Ми тільки через установи Московської патріархії досить швидко зібрали 120 млн рублів», – сказав патріарх.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Він також зазначив, що це гроші не організацій та бізнесу, їх за покликом серця пожертвували прості люди, парафіяни, достаток яких не дуже значний. «Я дуже радий тому, що в Церкві були мобілізовані ці джерела, дуже важливі людські ресурси», – додав предстоятель РПЦ, підкресливши особливо, що така діяльність об’єднує людей і має духовне значення.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Коли людина жертвує – дивовижна і містична річ – той, кому вона пожертвувала, перестає бути для неї далеким і стає ближнім», – сказав глава Російської православної церкви і нагадав євангельську притчу про доброго самарянина. На думку патріарха РПЦ, якщо в суспільстві пропадають прагнення до добра і взаємовиручки, зникає і здатність цього суспільства до солідарних дій.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: