fbpx
Політика

У Бельгії спеціально для Путіна зварили “пам’ятне” пиво

Пивовари з бельгійського міста Льєжа зварили на честь сторіччя Першої світової війни 1914-1918 років "бельгійсько-російське" пиво, і тепер, як вони сподіваються, його спробує президент Росії Володимир Путін.

Один з ініціаторів проекту Брюно Бернар пояснив, що пиво зварили в пам’ять тих "бельгійців, яких на бронеавтомобілях "Мінерва"направили в 1914 році для підтримки російського царя Миколи Другого"​​. Примітно, що серед них був чемпіон світу з боротьби, уродженець бельгійського Льєжа Констан ле Марен.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Ми хочемо запропонувати спробувати "бельгійсько-російське" пиво президенту Путіну. Хоча ми знаємо, що він практично не вживає алкогольні напої, ми сподіваємося, що він його все ж спробує", – заявив Бернар.

Він також повідомив, що зварене "бельгійсько-російське" пиво являє собою світлий пінистий напій міцністю 9 градусів. Напій розлитий в нетрадиційні для Бельгії півлітрові пляшки, звичайно в Бельгії пиво продають в пляшках ємністю 0,25 і 0,33 літра. Як очікується, в продаж пиво надійде вже через півтора місяці.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Бельгійці дуже пишаються тим, що в їхній країні виробляється близько 450 сортів пива і їх пиво на міжнародних конкурсах пивоварів щорічно удостоюється найвищих нагород. Кожен сорт бельгійського марочного пива має свій фірмовий бокал оригінальної форми.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: