fbpx
Право

Суддям можуть доплачувати 15% зарплати за роботу з держтаємницею

 У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 3510 від 29 жовтня 2013 року щодо 15% доплати за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.

 "Законопроект розроблено з метою забезпечення на належному рівні гарантій суддів на суддівську винагороду, визначених Конституцією та іншими законами України, якими встановлюється оплата праці судді, а також регламентуються питання доплат суддям за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці у відповідному розмірі", – йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Змінами до частини восьмої статті 129 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" пропонується встановити розмір щомісячної доплати за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці, відомостей та їх носіїв, що мають ступінь секретності "особливої ​​важливості" розміром 15 відсотків посадового окладу судді відповідного суду.

 Законопроект зареєстрований нардепом Партії регіонів Сергієм Ківаловим і переданий на розгляд комітету з питань верховенства права та правосуддя.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Джерело: УНН

Читайте також: