fbpx
Політика

Новим прем’єром Грузії буде чинний міністр, але не жінка, повідомила глава МЗС

Низка грузинських експертів не виключають, що новий кабінет Грузії може очолити екс-футболіст, нині віце-прем’єр, міністр енергетики Каха Каладзе.

"Це ще одна версія, яка теж логічна", – сказала в четвер журналістам, коментуючи прогнози експертів, глава МЗС Грузії Майя Панджікідзе.

За її словами, вона не володіє інформацією, хто стане прем’єром, хоча відомо, що "це буде член уряду, і це не буде жінка".

При цьому вона зазначила, що йдуть консультації і все проясниться до кінця тижня, після засідання політради коаліції "Грузинська мрія".

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

"Я не член політради, тому не буду присутня на цьому засіданні", – сказала М. Панджікідзе.

Серед можливих кандидатур на посаду прем’єра експерти вже називали міністра внутрішніх справ Іраклія Гарібашвілі і міністра охорони здоров’я Давида Сергієнка.

При цьому висловлюються припущення і про те, що у разі, якщо прем’єр-міністром стане І. Гарібашвілі, то МВС Грузії може очолити К. Каладзе.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Засідання політради коаліції, на якому буде обговорена кандидатура майбутнього прем’єра, призначене на п’ятницю, а представлена ​​громадськості вона буде в суботу.

Після церемонії інавгурації новообраного президента Георгія Маргвелашвілі, яка відбудеться 17 листопада, набувають чинності поправки до Конституції, за якими Грузія фактично стає парламентською республікою. Вони були прийняті в 2010 році і посилюють роль прем’єра і парламенту, обмежуючи повноваження президента.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: