fbpx
Політика

Влада докладає всіх зусиль для підписання Угоди про асоціацію – МЗС України

Українська влада докладає всіх зусиль для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яке має відбутися під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» у листопаді 2013 року. Про це в інтерв’ю розповів Леонід Кожара, міністр закордонних справ України.

«Враховуючи великий обсяг роботи, який сьогодні вже був реалізований українською стороною, ми сподіваємося, що Угода про асоціацію з Європейським союзом буде підписана, як і заплановано, в рамках Вільнюського саміту "Східного партнерства"», – повідомив Леонід Кожара.

Глава українського МЗС нагадав, що в ході 16-го саміту в лютому 2013 року Україна та ЄС зуміли домовитися про кроки, які офіційний Київ має зробити для підписання Угоди про асоціацію. Зокрема, нагадав міністр, у лютому йшлося про модернізацію українського законодавства про вибори, посилення боротьби з корупцією та реформування судової системи.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

«Усвідомлюючи всю важливість здійснення відповідних реформ щодо вдосконалення українського виборчого законодавства, системи правосуддя, а також активізації процесу проведення внутрішніх реформ відповідно з порядком денним асоціації Україна-ЄС, сьогодні влада докладає всіх зусиль для виконання поставлених завдань з метою підписання Угоди про асоціацію», – додав міністр.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Безперечно, вважає Кожара, для України Угода про асоціацію з ЄС стане найкращим стимулом з точки зору подальшого здійснення масштабних реформ, посилення верховенства права і демократичного розвитку.

Крім того, глава МЗС України торкнувся і питання зони вільної торгівлі з ЄС, створення якої передбачено при підписанні Угоди. На його думку, в цьому питанні є взаємна вигода не тільки для споживачів, але і для бізнесменів з України і Євросоюзу.

За матеріалами: УНН

Читайте також: