fbpx
Політика

Білорусія захистить своїх виробників у зв’язку з новими правилами утилізаційного збору в РФ

Білорусія розробить перелік заходів щодо захисту своїх виробників у зв’язку із зміною в Росії з 2014 року правил зтягнення утилізаційного збору, заявив перший віце-прем’єр республіки Володимир Семашко.

"Вчора у прем’єра ми обговорювали цю тему. Дано доручення до 4 листопада Мінекономіки, Мінфіну, МНС та МЗС республіки підготувати відповідний проект указу. Ми повинні вирішити це питання до 1 січня 2014 року, щоб з нового року не підставити наших виробників", – сказав В.Семашко, виступаючи в четвер у білоруському парламенті.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Він зазначив, що втрати білоруських виробників від введення в Росії утилізаційного збору, який стягуватиметься за принципом країни призначення, оцінюються в $ 350 млн на рік.

Як повідомлялося раніше, в РФ з 1 січня 2014 року набирає чинності закон, згідно з яким обов’язок зі сплати утилізаційного збору буде поширюватися на російський автопром, на автомобілі, що ввозяться з території Казахстану та Білорусії, а також на автомашини, поміщені в Калінінградській області під процедуру вільної митної зони.

Документом виключаються норми чинного законодавства, згідно з якими утилізаційний збір не поширюється на автовиробників, які взяли на себе добровільні гарантійні зобов’язання щодо забезпечення безпечної утилізації автотранспортних засобів, що випускаються ними; на автомобілі, ввезені з території Митного союзу; на автомобілі, поміщені в Калінінградській області під процедуру вільної митної зони.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Гарантійні зобов’язання взяли на себе, зокрема, ВАТ "АвтоВАЗ", ВАТ "КАМАЗ" (MOEX: KMAZ), група "ГАЗ" і Sollers. Відповідно, всі основні російські виробники не платять утилізаційного збору.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: