fbpx
Футбол

Заворушення на матчі «Шинник» – «Спартак»: думки сторін і що може загрожувати московському клубу?

Матчі 1/16 Кубка Росії, що відбулися вчора, 30 жовтня, запам’яталися не тільки низкою сенсаційних результатів. Ми повідомляли про те, що на такій ранній стадії турніру боротьбу за трофей припинили пітерський «Зеніт», московське «Динамо», «Локомотив» і казанський «Рубін». Але не тільки про футбол можна говорити після вчорашніх поєдинків.

Матч у Ярославлі, в якому зустрічалися «Шинник» і московський «Спартак», був на деякий час перерваний через заворушення, що відбувалися на трибунах. Мало того, дії вболівальників знову змушують говорити про тему фашизму. Справа в тому, що на трибунах стадіону в Ярославлі була продемонстрована нацистська символіка, а за це, згідно з регламентом РФС, а також за використання піротехніки, команди можуть бути оштрафовані на суму від 50 до 200 тисяч рублів. Крім цього команда, вболівальники якої винні в демонстрації нацистської символіки, може бути покарана проведенням матчу без глядачів, або ж проведенням поєдинків на нейтральному стадіоні.

«Спартак» виграв у «Шинника» з рахунком 1:0, але для того, щоб навести порядок на трибунах, правоохоронцям довелося застосовувати вчора водомети. У ЗМІ з’явилася заява глави УМВС по Ярославській області Миколи Тріфонова, що повідомив, що за фактом масових порушень порядку під час матчу «Шинник» – «Спартак» порушено кримінальну справу. За його словами, «Ми не маємо претензій до вболівальників «Шинника», всі провокації виходили від фанатів«Спартака». Після матчу ми затримали 78 осіб. У ході заворушень постраждали троє поліцейських». Микола Трифонов також зазначив, що буде проведено розгляд з приводу появи нацистської символіки в секторі вболівальників «Спартака».

Раніше наводилася думка генерального директора ярославського «Шинника» Валерія Фролова, який підкреслив наступне: «Природно, винні вболівальники «Спартака». Більше того, зараз у нас є інформація про те, що уболівальник «Шинника», який побіг провокувати гостьову трибуну, був переодягненим фанатом червоно-білих. Є навіть свідки. Я, звичайно, поки не можу нічого стверджувати, але дані такі у нас є».

А у фан-клубі московського «Спартака» заявляють про готовність надати сприяння у розгляді інциденту, що стався в Ярославлі. У ЗМІ, з посиланням на «РІА Новини», наводиться заява фан-клубу московської команди Олега Семенова, який відзначив, що «Якщо хто до нас звернеться за допомогою в тих чи інших діях, ми надамо, звичайно, сприяння».

«Стадіон і організатори матчу не змогли забезпечити порядок – заходь і неси, що хочеш. Наскільки я розумію, поліція навіть вибіг на поле не затримала. Потім були затримання – хлопців, які їхали, затримували на предмет мокрий ти чи чи не мокрий – потрапив ти під водомет чи ні. Подивимося, що буде далі, які розгляди», – резюмує представник фан-клубу московського«Спартака».

За матеріалами: eurosport.ru, sport.ua

Читайте також: