fbpx
Політика

Пилипишин не має наміру балотуватися в депутати без рішення суду у його справі

Екс-голова Шевченківської райдержадміністрації Києва Віктор Пилипишин прийме рішення, чи буде подавати свою кандидатуру для участі в довиборах до Верховної Ради, після отримання судового вироку у справі щодо нього, написав він у своєму мікроблозі в соціальній мережі " Facebook".

При цьому він зазначив, що "вважав і вважаю перевибори незаконним і політичним рішенням", а "перевибори в 223 окрузі знову загрожують перетворитися на шоу".

У парламентських виборах 2012 року В. Пилипишин брав участь як самовисуванець у столичному одномандатному окрузі №  223, проте не зміг здобути перемогу. На той момент справа проти нього вже було порушена більше 2 років. "Так от ще тоді… дав собі слово. Що прийму рішення про участь у виборах, лише після отримання справедливого вироку суду у своїй справі", – написав він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

При цьому В. Пилипишин відзначив, що "не очікував, що його розгляд затягнеться ще на рік".

"Я офіційно заявляю, що не скористаюся своїм правом бути обраним 15 грудня 2015 року, якщо не отримаю справедливого рішення суду. Залишилося кілька днів… Без рішення суду, імені мого в бюлетенях не буде ", – резюмував В. Пилипишин.

Як повідомлялося, Голосіївський районний суд Києва 22 квітня 2011 року виніс постанову про затримання і доставку Пилипишина до суду для розгляду подання про обрання йому запобіжного заходу – взяття під варту. Однак за вказаними рішеннями слідчого та суду В. Пилипишин не затримувався, оскільки перебував на лікуванні. 26 квітня 2011 року щодо нього було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо В. Пилипишина. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, які заподіяли збитки громаді на суму понад 15 млн грн, а саме: у незаконних діях щодо відчуження нерухомого майна.

На парламентських виборах у 2012 році головними суперниками на окрузі № 223 (Шевченківський район Києва) були кандидат від ВО "Свобода" Юрій Левченко та самовисуванець Віктор Пилипишин. 5 листопада ЦВК винесла постанову про визнання неможливості встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах, у тому числі в 223- му.

За матеріалами: Інтефакс-Україна 

Читайте також: