fbpx
Новини світу

Росія проти забудови Ізраїлем Східного Єрусалима

  У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що вони позитивно оцінюють рішення ізраїльського керівництва звільнити з в’язниць палестинських ув’язнених, але в той же час стурбовані планами щодо забудови Східного Єрусалима.

Як зазначили у відомстві, такий крок з боку Ізраїлю розглядається Росією та іншими країнами міжнародного співтовариства як незаконний.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

«Ми не визнаємо і засуджуємо плани Ізраїлю з будівництва житла у Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан», – йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства Росії.

У Міністерстві наголошують, що заради успішного просування переговорів, Ізраїль, як і Палестина, повинні уникати конфліктних ситуацій та провокаційних дій, які можуть нашкодити переговорному процесу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Необхідно зосередитися на виконанні вже наявних між сторонами домовленостей», – додали в МЗС РФ.

У цілому ж, оцінюючи відносини Ізраїлю і Палестини, в МЗС повідомили, що ситуація як і раніше залишається складною, хоча і спостерігаються деякі позитивні кроки.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: