fbpx
Новини світу

Болгарія і Росія погодили деталі будівництва газопроводу в обхід України

 Болгарія і Російська Федерація погодили деталі будівництва газопроводу «Південний потік» на території болгарської держави, а компанія «Газпром» вже почала реалізовувати проект вартістю в 3,5 мільярдів євро. Про це заявив голова правління російського холдингу Олексій Міллер у четвер, 31 жовтню 2013 року.

 Проект, який сприймають, як відповідь російської влади на спроби Європейського союзу знайти альтернативних постачальників природного газу, повинен буде забезпечити поставки газу обсягом 63 мільярди кубометрів на рік через Чорне море, Болгарію, Сербію, Угорщину та Словенію до території Італії.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 «Газопровід «Південний потік» є основним елементом забезпечення енергетичної безпеки в Європі», – зазначив голова «Газпрому». Після закінчення першої фази даного проекту газопровід зможе до кінця 2015 – го поставити на територію Болгарії 15,75 млдр кубометрів природного газу.

 Зазначимо, Єврокомісія не внесла «Південний потік» у список важливих для Євросоюзу проектів, які можуть бути претендентами на фінансування з бюджету ЄС.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: