fbpx
Наука

IT- спеціалісти з України взяли «срібло» на міжнародних змаганнях

 IT – спеціалісти з України завоювали друге місце за майстерністю на міжнародних змаганнях Brainbench – 2013. Перше місце здобули американці. Українські IT – спеціалісти показали другі результати в індивідуальних заліках по базах даних, фреймворках, графіках та кількох мовах програмування.

 Змагання Brainbench – 2013 проходили з 14 по 25 жовтня 2013 року в 3 – х номінаціях: країна з найбільшою кількістю сертифікатів, країна з найбільшою кількістю сертифікатів рівня Master, а також штат США з найбільшою кількістю сертифікатів. У цих змаганнях брали участь близько 11 мільйонів учасників, які представляли 50 країн світу.

 Варто відзначити, що за кількістю завойованих сертифікатів українські «айтішники» посіли третє місце, поступившись представникам Індії та США. Такі розвинені держави, як Німеччина, Канада та Ізраїль, не зуміли потрапити навіть до числа перших 10 – ти команд.

 Після закінчення змагань керівник державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко привітав IT- фахівців з України з високими досягненнями на змаганнях Brainbench – 2013.

 «56 українських фахівців довели, що вони є одними з кращих в індивідуальних заліках по фреймворках, кільком мовам програмування, графіки та баз даних. Наші IT- фахівці зайняли друге місце в світі за майстерністю. Це свідчить не тільки про високий рівень інформаційно – комунікативних технологій в Україні, а й про великий потенціал цієї галузі для нашої держави. Я щиро вітаю всіх співвітчизників із заслуженим визнанням і бажаю їм високих досягнень у майбутньому», – підкреслив Семиноженко.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: