fbpx
Економіка

Російські банкомати не приймають “олімпійські” сторубльовки

 Нові сторубльові купюри, випущені Банком Росії до сочинської Олімпіади, виявилися непридатними для вітчизняних банкоматів. Приймати "олімпійські" банкноти апарати зможуть не раніше, ніж через місяць, заявили представники міжнародної корпорації з виробництва банкоматного обладнання NCR.

 Для того щоб справити перенастроювання устаткування, Банк Росії повинен надати шаблони для включення їх до прийому. Операція ця не складна, проте ЦП доставить необхідні зразки тільки через три-чотири тижні, підкреслили в NCR.

 На сьогодні сформована ситуація не надто турбує росіян, так як поки що на ринку поки в обігу не надто велика кількість нових «олімпійських» банкнот. Основне вкидання, за прогнозами NCR, відбудеться безпосередньо перед Олімпіадою.

 Банк Росії, своєю чергою, підкреслює, що нові сторубльові купюри є законним засобом платежу і обов’язкові до прийому в будь-яких організаціях. Ті громадяни, які мають намір покласти ці банкноти на свій рахунок, повинні звернутися до касира в будь-якому відділенні банку.

"Олімпійські" сторубльовки (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: