fbpx
Політика

Фракція «УДАР» зареєструвала у ВРУ законопроект про скасування VIP-пенсій

  Народний депутат України від фракції «УДАР» Павло Розенко повідомив, що їх фракція буде реєструвати у парламенті законопроекти, спрямовані на введення єдиного принципу нарахування пенсій доти, поки один з них не буде прийнятий.

Як повідомила прес-служба партії, депутати Віталій Ковальчук, Ірина Геращенко, Павло Розенко, Ростислав Павленко і Роман Чернега днями зареєстрували у Верховній Раді новий законопроект, щодо цього питання.

За словами депутата Розенка, у фракції «УДАР» вважають, що в країні не повинно бути двох різних пенсійних систем. Він підкреслив, що несправедливо, коли вчителі, лікарі та багато інших отримують пенсію у розмірі 45 % від заробітної плати, а чиновники і депутати – 90 % від заробітної плати.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Також Павло Розенко звернув увагу на те, що уряд України постійно збільшує пенсійний вік, страховий стаж для звичайних громадян, але при цьому ніяк не обмежує пенсії для чиновників.

«Ця соціальна несправедливість є ненормальною практикою в Україні», – заявив депутат.

Він нагадав, що фракція «УДАР» вже не вперше реєструє відповідний законопроект, однак у попередні рази провладні депутати відмовлялися підтримувати ініціативи опозиції з цього питання.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Розенко запевнив, що вони не зупиняться і будуть домагатися, щоб законопроекти, які регулюють питання нарахування пенсій, були прийняті.

Читайте також: