fbpx
Політика

Янукович серйозно стурбований рівнем заборгованості по зарплаті в Україні

 Питання ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам дуже хвилює президента України Віктора Януковича. Він упевнений, що це ганебне явище негайно необхідно викорінювати з української практики.

 «Найперше і головне завдання – ліквідувати або суттєво зменшити масштаби проблем, які дісталися нам у спадок з кризових 90 – х років минулого століття. Йдеться, насамперед, про таке ганебне явище, як заборгованість по заробітній платі», – заявив Віктор Янукович під час урочистих зборів, присвячених Дню працівника соціальної сфери.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 При цьому він додав, що для погашення заборгованості минулих років необхідно впроваджувати нові механізми. Зокрема, реагувати на ситуацію мають представники правоохоронних та контролюючих органів. У той же час в оплаті праці, на думку голови держави, необхідно вирішити питання гендерної нерівності.

 «Світ справедливо звертає увагу України на гендерну нерівність в оплаті праці. Це вразливе для нас питання всіх міжнародних зобов’язань по цілях розвитку тисячоліття», – підкреслив президент.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: president.gov.ua

Читайте також: