fbpx
Економіка

Пам’ятна олімпійська банкнота випущена в обіг

Сьогодні, 30 жовтня, рівно за 100 днів до старту Олімпійських зимових ігор у Сочі в обіг були випущені пам’ятні банкноти номіналом 100 рублів. Також до Олімпіади була випущена пам’ятна 25-рублева монета, на якій зображений олімпійський факел "Сочі 2014" . Про це повідомляють в організаційному комітеті Олімпійських ігор. Додамо, що банкнота і монета вийшли накладом 20 мільйонів примірників. Всі вони надійдуть у вільний обіг.
 
Щодо самої банкноти, то вперше на банкноті Банку Росії можна буде побачити прозоре вікно, яке було створено за оригінальною технологією введення в папір широкої полімерної стрічки. Якщо придивитися на дане місце на купюрі, то можна побачити сніжинку .
 
«Випущена Банком Росії нова банкнота, нарівні з існуючими банкнотами, включаючи всі модифікації 2001 і 2004 років, буде абсолютно законним засобом готівкової оплати на всій території Російської Федерації. Вона обов’язкова до прийому за номіналом в усі види платежу. Ніяких обмежень не встановлено», – коментують ситуацію в організаційному комітеті ОІ.

 

Пам’ятна олімпійська банкнота (відео):

За матеріалами: baltinfo.ru

Читайте також: