fbpx
Політика

Україна розплатиться з «Газпромом» за серпень протягом двох днів – Ставицький

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький обіцяє, що протягом двох днів Україна розплатиться з російським «Газпромом» за серпень. За його словами, в даний час в Москві сторони ведуть переговори з вирішення газового питання. Українську делегацію очолив глава правління НАК «Нафтогаз» Євген Бакулін.

«Ми завжди розраховувалися і розрахуємося на цей раз з нашими партнерами. Ми ніколи не були нікому повинні. Бувають, звичайно, неузгодженості, бувають питання щодо термінів, пов’язані з загальноєвропейською кризою. Тому і є невеликі затримки в платежах», – підкреслив Едуард Ставицький.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як відомо, напередодні глава правління російського «Газпрому» Олексій Міллер повідомив, що Україна заборгувала 882 млн доларів за постачання газу за серпень поточного року. У той же час Дмитро Медведєв не виключив можливості переведення української сторони на авансові платежі за російський газ, якщо та не розрахується з боргами.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: