fbpx
Політика

Кількість військових округів в Україні може бути скорочено

 Керівництво України приступило до обговорення нової військової доктрини, згідно з якою кількість військових округів в країні може бути скорочено.

 На сьогодні в Україні три оперативних командування – «Південне» (з центром в Одесі), «Західне» (з центром у Львові) і «Північне» (з центром у Києві). У майбутньому планується сформувати два військових округи, розділивши їх за територіальною ознакою – Лівобережний та Правобережний. Штаб командування «Захід» буде розташовуватися в Рівному, а штаб командування «Схід» – у Дніпропетровську.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Процес переміщення штабів вимагає істотних витрат, підкреслив колишній начальник Генштабу України Анатолій Лопата, тому на формування нових військових округів може знадобитися кілька років. Один з офіцерів оперативного командування «Захід» повідомив, що поки зміни проходять тільки на документальному рівні, так як в українському бюджеті немає коштів на здійснення задуманого.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Коли нова військова доктрина буде оприлюднена, поки не відомо. Зараз всі сили військового керівництва кинуті на формування професійної армії України. Передбачається, що до 2017 року чисельність ЗС України скоротиться до 122 000 осіб.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: