fbpx
Економіка

Міндоходів: Бюджет України буде отримувати від податку з доходів фізосіб 20-25 млрд грн на рік

 Після введення обов’язкового декларування доходів фізичних осіб до державного бюджету України планується додатково отримувати 20-25 мільярдів гривень на рік. Про це в середу, 30 жовтня, в ході прес – конференції розповів міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

 «Ми плануємо отримати не менше 20-25 мільярдів гривень на рік, однак це найпесимістичніший прогноз», – зазначив голова Міндоходів.

 Олександр Клименко підкреслив, що зараз в Україні існує необхідність зменшення ставки єдиного соціального внеску. Проте, пояснив міністр, щоб знизити ставку, уряд не повинен проводити «шокову терапію». Він запевнив, що влада не може поставити існуючу фінансову систему під загрозу.

 «Повинні бути компенсаторні механізми», – упевнений міністр.

 Крім того, Олександр Клименко прокоментував ситуацію з фінансовими казначейськими векселями на відшкодування ПДВ. Стало відомо, що в Україні не було видано жодного векселя. Всьому виною – триваючий прийом заявок від підприємців на отримання векселів. Про це міністр також повідомив під час прес – конференції.

 «Станом на середу, 30 жовтня 2013 року, все ще йде процес подачі заявок. Коли він завершиться, ми вас проінформуємо. Жодного векселя з ПДВ ще не було видано», – заявив Олександр Клименко.

 Варто відзначити, що у вересні 2013 року надходження до державного бюджету України склали 29 мільярдів гривень. Це на 8 млрд гривень більше від надходжень за аналогічний період 2012 року.

 Раніше в Держказначействі України повідомили, що доходи спеціального та загального державного бюджету за 8 місяців 2013  року склали 217,6 мільярда гривень. Виходить, у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року, доходи держбюджету зменшилися на 1,4 %.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: