fbpx
Новини світу

Корпорація ICANN перегляне відносини з США через Едварда Сноудена

 Голова міжнародної корпорації ICANN Фаді Шехади заявив, що його організація має намір переглянути свої відносини із Сполученими Штатами Америки у зв’язку зі скандалом, який був викликаний публікацією документів колишнього співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена. Про це, посилаючись на слова самого президента ICANN, 30 жовтня 2013 року повідомляє офіційний сайт Координаційного центру національного домена мережі інтернет.

 Як зазначив Фаді Шехади, питання про отримання ICANN більшої незалежності від уряду США розглядалося вже досить давно, проте інформація про стеження американських спецслужб за користувачами в інтернеті змусила прискорити роботу в даному напрямку.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 «Сьогодні американська влада відіграє дуже велику роль в тому, що стосується питань управління кореневої зони і всієї системи доменних імен. Такий стан речей нестійкий. Нам усім необхідно подумати над тим, як відносини всередині організації ICANN зробити глобальнішими і відкритішими», – додав голова організації під час свого виступу на конференції newdomains.org в Німеччині.

 Слова Шехади підтверджуються і проектом нового плану розвитку ICANN на найближчі п’ять років, який 29 жовтня цього року був опублікований на сайті корпорації. Згідно з документом, збільшення ролі всіх організацій, що беруть участь у роботі ICANN, найближчим часом має стати одним з основних завдань розвитку організації. Які конкретно кроки мають намір вжити в даному напрямку, в корпорації не уточнили.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Процес поступового розмежування корпорації з американським урядом триває ще з 2009 року. Тоді ICANN і Міністерство торгівлі США уклали угоду, яка формально вивела організацію з – під юрисдикції Вашингтону.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: