fbpx
Політика

Законопроект про лікування засуджених за кордоном ВР прийме наступного тижня – Рибак

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак стверджує, що екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко не буде помилувана. Швидше за все, підкреслив Володимир Рибак, Юлія Тимошенко отримає можливість відправитися на лікування за кордон. Про це спікер Верховної Ради України повідомив під час розширеного засідання координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

Під час наради Володимир Рибак підкреслив, що в даний момент у Верховній Раді вже є два законопроекти про лікування засуджених за кордоном.

«У Верховній Раді України вже є два закони про лікування за кордоном людей, які зараз відбувають покарання, важко хворіють і не мають можливості вилікуватися в цих установах. У законопроектах йдеться про те, щоб таких людей можна було направити і за кордон. Такі закони Верховна Рада розглядатиме наступного тижня. І тоді і щодо Юлії Тимошенко ми нарешті зможемо прийняти рішення», – розповів Володимир Рибак.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

При цьому «регіонал» зазначив, що такий законопроект цілком може бути прийнятий під час розгляду у Верховній Раді.

Рибак відзначив також, що в українському парламенті також є законопроект, який був внесений лідерами 3-х опозиційних фракцій у парламенті – «Батьківщина», «Свобода» і «УДАР», – щодо амністії Юлії Тимошенко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Я не бачу, щоб Верховна Рада прийняла таке рішення», – підсумував Володимир Рибак.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США просить звільнити Юлію Тимошенко.

Крім того, адвокат Юлії Тимошенко заявив, що його підопічна збирається брати участь у президентських виборах у 2015 році. За його словами, згода Тимошенко на часткове помилування ще не означає, що екс-прем’єр перестане вести боротьбу за повне відновлення своїх громадянських прав.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: