fbpx
Спорт

В Росії на честь Олімпіади випустять пам’ятну банкноту номіналом 100 рублів

Напередодні Олімпіади в Сочі Банк Росії пообіцяв зробити олімпійський подарунок нумізматам і колекціонерам усього світу – випустити сторублеву банкноту із зображенням символіки зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.
 
Як повідомив представник банку, ця купюра з емблемою майбутніх ігор буде не єдиною, слідом за нею піде випуск інших банкнот. Новий грошовий знак намальований в синьо-блакитних тонах. На одній стороні купюри намальований спортсмен на сноуборді, на іншій – зображений вид Олімпійського стадіону та фантазійна жар-птиця .
 
Це перша пам’ятна банкнота, яку планує випустити Банк Росії, і зображення на ній вперше в історії вертикально орієнтоване. Невипадково вибрано і номінал олімпійської купюри в розмірі 100 рублів – така демократична ціна дозволить отримати олімпійський сувенір всім бажаючим. Тираж нової купюри складе 10 000 000 штук на суму 1 мільярд рублів.
 
Банкноти будуть перебувати у вільному обігу на всій території Росії, і їх не будуть продавати, як олімпійські монети.
 
Автором ідеї малюнка нової купюри став Павло Бушев – переможець конкурсу, організованого ЦБ РФ і Держзнаку, 25-річний студент 5 курсу факультету графіки Державного інституту живопису, скульптури та архітектури імені Рєпіна при академії мистецтв у Санкт -Петербурзі.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 

У Росії на честь Олімпіади випустять пам’ятну банкноту номіналом 100 рублів (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: