fbpx
Міжнародна економіка

Влада Москви обіцяє перетворити сільгоспринки в ТЦ і парковки

На презентації департаменту торгівлі і послуг Москви, яка була проведена напередодні, влада російської столиці розповіла, що майже всі сільськогосподарські ринки планується перебудувати в торгові центри, багатоярусні парковки і транспортно-пересадочні вузли.

Зокрема, з 27 некапітальних сільгоспринків до початку 2015 року «виживе» один, той який знаходиться на перетині Каширського шосе з Орєховим бульваром на півдні Москви. Та й то, цей ринок чекають радикальні зміни – його переселять у капітальну будову.

Дванадцять столичних ринків до 2016 року планують перебудувати в ТЦ загальною площею 320 тис. квадратних метрів, інвестиції у створення цих торгових центрів оцінюються майже в 400 млн доларів. Два таких комплекси вже будуються – на Локомотивному проїзді і на 8-му кілометрі МКАД. Решта ринків, можливо, перебудують в багатоярусні парковки і транспортно-пересадочні вузли (ТПУ). Зокрема, під будівництво ТПУ мають намір використовувати територію ринку біля станції метро Вихіно, який вже закритий.

«Зараз, коли інтенсивно розвиваються мережеві магазини, ринки йдуть на другий план і утримати їх як бізнес набагато важче», – сказав виданню керівник департаменту Олексій Немерюк і додав, що зараз в Москві працюють 57 ринків: 27 сільськогосподарських у некапітальних будовах і 30 в капітальних.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: