fbpx
Політика

А. Філіпішіна: “Проект Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” потребує вдосконалення

Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності під час експертної зустрічі, присвяченій обговоренню висновків та рекомендацій до законопроекту зазначила, що "Проект Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" потребує вдосконалення, передає УНН.

"Це стосується забезпечення прав та інтересів різних категорій жертв домашнього насильства, але, перш за все – дітей", – заявила Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності у час експертної зустрічі, присвяченої обговоренню висновків та рекомендацій до законопроекту.

Незважаючи на те, що Парламент відправив зазначений законопроект на доопрацювання уряду, висновки і рекомендації до нього надзвичайно актуальні і корисні на етапі його вдосконалення, зазначила Аксана Філіпішина.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Представник Уповноваженого від імені Секретаріату Уповноваженого з прав людини подякувала за грунтовний аналіз законопроекту і підготовлені рекомендації щодо його поліпшення та висловила надію на подальшу співпрацю у справі захисту прав осіб, які страждають від домашнього насильства.

Експерти Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, представляючи підготовлений експертний висновок до законопроекту № 2539, звернули особливу увагу на питання чіткого визначення в законі розподілу повноважень щодо здійснення заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству між різними державними органами, питання збору та розповсюдження статистичних даних за фактами вчинення домашнього насильства, питання можливості державного фінансування неурядових організацій, які здійснюють заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству та посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Експертна зустріч за участю Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ/ОБСЄ) була організована в рамках виконання Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та ОБСЄ/БДІПЛ, підписаного 28 лютого 2013 року. Меморандум передбачає поглиблення співпраці в законодавчій площині з метою просування гендерної рівності та боротьби проти гендерного насильства через обмін досвідом і передовими практиками між країнами – членами ОБСЄ.

Джерело: УНН

Читайте також: