fbpx
Політика

Українське керівництво зробить усе для успішної асоціації з ЄС – Калюжний

 Народний депутат України від фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з іноземних справ Віталій Калюжний зустрівся із заступником міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Валеріу Ківерем.

Про це повідомила прес-служба Партії регіонів.

Крім того, на зустрічі також був присутній посол Молдови в Україні.

Під час переговорів, співрозмовники відзначили, що європейський вектор зовнішньої політики є ключовим як для України, так і для Молдови. Також сторони обговорили проблеми та перспективи, щодо євроінтеграції обох країн.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Віталій Калюжний зазначив, що вважає європейський напрям цивілізованим вибором України. Також він запевнив, що керівництво України має намір зробити все можливе, для успішного підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

У той же час, Валеріу Ківер розповів, що Молдова планує парафувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом під час майбутнього саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі. Додатково він зазначив, що парламентське співробітництво відіграє велику роль у розвитку україно-молдавських відносин і повідомив, що в Молдові очікують візиту спікера Верховної Ради України Володимира Рибака.

Читайте також: