fbpx
Політика

Ідея заборони КПУ не відповідає демократичним цінностями ЄС – експерт

Спроба деяких політичних сил і рухів в Україні ввести заборону на діяльність Комуністичної партії не має нічого спільного з основними «демократичними принципами» Європейського Союзу. Зокрема,  йдеться про пропаганду свободи волевиявлення і переконань в Європейському союзі. Про це стало відомо від лідера правозахисної організації «Рух солідарності», бельгійського юриста Клауса Хоффа, повідомили в партії.

За словами Клауса Хоффа, в даний час більшість експертів у Європейському союзі розцінюють ідею проведення відповідного референдуму в Україні, як елемент боротьби політиків проти «неугодних комуністів».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

На думку українських політиків, зазначив лідер «Руху солідарності», Комуністична партія «методично відстоює інтереси свого виборця».

«Занадто багатьом в Україні зараз не дає спокою зростаюча популярність Комуністичної партії, саме тому цькування комуністів організовують на найвищому рівні. Проте всі ці дії йдуть врозріз з європейською демократією», – додав правозахисник.

Клаус Хофф також висловив здивування нинішньою позицією «антикомуністів», які проголошують прагнення якнайшвидшої інтеграції України в Європейський союз і одночасно з цим зневажають цінності ЄС.

«Європейський союз повністю візьме Україну тільки в тому випадку, якщо офіційний Київ гарантує нормальне функціонування всіх політичних формувань у своїй країні», – підсумував експерт.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Раніше повідомлялося, що Комуністичну партію України хочуть заборонити за протидію євроінтеграції. Про це розповів народний депутат від КПУ Олександр Голуб. За його словами, влада і націоналістичні партії України зрозуміли, що КПУ зможе провести референдум про вступ України в МС. Саме це, впевнений нардеп, і стало причиною для таких дій проти КПУ.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: