fbpx
Політика

Інавгурація Маргвелашвілі призначена на 17 листопада

Голова юридичного комітету парламенту, член правлячої коаліції "Грузинська мрія" Вахтанг Хмаладзе заявив, що інавгурація нового президента Грузії відбудеться 17 листопада. «Інавгурація відбудеться 17 листопада – в третю неділю після дня виборів президента», – сказав Хмаладзе.

Вибори нового лідера Грузії проходили в неділю 27 жовтня. За даними ЦВК, до теперішнього часу оброблено результати голосування на більшості виборчих дільниць.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами голови ЦВК Грузії Тамар Жванія, з великим відривом лідирує кандидат на пост президента країни від коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі, який до цього моменту набрав 62,09 % голосів виборців. Жванія повідомила, що оприлюднені дані по 3404 виборчих дільницях, що становить 90,99 % їх загальної кількості.

Найближчі суперники Маргвелашвілі представник партії «Єдиний національний рух» Давид Бакрадзе, має 21,9 % голосів, лідер партії «Демократичний рух – Єдина Грузія» Ніно Бурджанадзе – 10, 07 %. За грузинським законодавством, для перемоги в першому турі кандидатові в президенти достатньо набрати 50 % плюс один голос.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Інавгурація Маргвелашвілі призначена на 17 листопада (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: