fbpx
Політика

Німецькі ЗМІ спростували твердження АНБ про те, що Обама не знав про стеження за Меркель

Представник Агентства національної безпеки США спробував спростувати повідомлення ЗМІ про те, що американський президент Барак Обама ще в 2010 році знав про прослуховування телефону канцлера Німеччини Ангели Меркель.

У заяві АНБ стверджується, що глава агентства Кіт Александер ніколи не обговорював у президентом Бараком Обамою операцію, пов’язану в німецьким канцлером.

Даний скандал призвів до різкого охолодження відносин між Німеччиною і Сполученими Штатами. Справа дійшла до того, що Ангела Меркель вночі зателефонувала американському президентові і зажадала пояснень. Американський президент став запевняти канцлера, що був не в курсі того, що її прослуховували.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Між близькими друзями і партнерами, саме такі відносини були між Німеччиною і США протягом десятиліть, прослуховування розмов між лідерами держав неприпустимі. Це зловживання довірою. Така практика має бути негайно зупинена", – заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Тим часом, ЗМІ продовжують і далі роздувати скандал, зокрема, видання Bild повідомляє, що Кіт Александер особисто повідомив Обамі про таємне прослуховування телефону Меркель. Німецькі ЗМІ стверджують, що Обама не віддавав АНБ розпорядження про припинення програми прослуховування розмов по мобільному телефону канцлера ФРН.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Більше того, за даними ЗМІ, які посилаються на джерела в спецслужбах США, президент США запросив у АНБ повний звіт про діяльність канцлера, а в 2010 році американському президенту особисто доповідав глава АНБ Кейт Александер.

Німецькі ЗМІ спростували твердження АНБ про те, що Обама не знав про стеження за Меркель (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: