fbpx
Новини світу

Центрвиборчком Грузії підрахував сто відсотків бюлетенів

Центральна виборча комісія Грузії підвела остаточні результати виборів глави держави. Згідно з підрахунком ста відсотків виборчих бюлетенів, переможцем на виборах став кандидат від правлячої коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі, який набрав 62,11 % голосів виборців. За нього свої голоси віддали 1 012  214 осіб.

Найближчими переслідувачами Георгія Маргвелашвілі стали кандидат від політичної партії Михайла Саакашвілі «Єдиний національний рух» Давид Бакрадзе (з 21,73 % голосів) і екс-спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе (з 10,18 % голосів). У виборах брали участь 23 кандидати.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Всього на виборчі дільниці з’явилося 3 537 719 виборців. У ході голосування суттєвих порушень Центрвиборчком не зафіксував.

Згідно з головним законом Грузії, нинішній президент Михайло Саакашвілі не міг брати участі у цих виборах, так як в 2008 році його обрали на другий термін. Головний опонент Саакашвілі глава уряду Бідзіна Іванішвілі теж не став брати участь у виборах президента і дав обіцянку піти у відставку після інавгурації нового президента, яка, як очікують, відбудеться 17 листопада 2013 року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: