fbpx
Політика

Питання забезпечення правопорядку, захисту прав і свобод людини були переглянуті | в КМДА на розширеному засіданні

 28 жовтня пройшло розширене засідання колегії Київської міської державної адміністрації на чолі з Олександром Поповим і спільно з Головним управлінням МВС України в Києві.

 Начальник Головного управління МВС України в Києві Валерій Коряк почав свою доповідь з інформації про кількість умисних вбивств. За його словами, з 1994 року їх кількість скоротилася втричі. «У 2012 році на території столиці зареєстровано 100 вбивств, що є найменшим показником за весь час незалежної України, практично щорічно розкривається 9 таких злочинів», – сказав він.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Коряк також повідомив, що причиною майже половини вбивств, скоєних в цьому році, стали побутові розбіжності – як результат розпиття спиртних напоїв. Ще Валерій Коряк зазначив тенденцію зниження частки тяжких та особливо тяжких кримінальних злочинів і підкреслив, що в цілому криміногенна ситуація в столиці не погіршується.

 Під час свого виступу начальник управління громадської безпеки ГУ МВС міста Києва Петро Федчук прокоментував ситуацію зі злочинами, вчиненими в громадських місцях. За його словами кількість даного роду злочинів залишається в межах показників 2012 року. Найбільш незмінними за цими показниками є чотири райони: Печерський, Дарницький, Голосіївський та Оболонський. Що стосується виду злочину, то домінуючими залишаються грабежі та крадіжки.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Пан Федчук зазначив дві існуючих на сьогодні проблеми – неповний особовий склад патрульної служби та забезпечення патрульним транспортом (є тільки 270 машин з потрібних 366).

Читайте також: