fbpx
Комп'ютерні ігри

Команда Team Dignitas представлятиме Україну на Гранд-фіналі WCG 2013

 26 і 27 жовтня в комп’ютерному клубі «Кіберспорт Арена» (Київ) відбувся національний відбірковий турнір World Cyber ​​Games 2013 з дисципліни World of Tanks.

Для початку, варто сказати про те, що World Cyber ​​Games (WCG) є найбільшим щорічним міжнародним чемпіонатом з кіберіграх в ряді комп’ютерних, консольних і мобільних ігрових дисциплін. WCG проводиться, починаючи з 2000 року, південнокорейською компанією World Cyber ​​Games Inc. Щорічно за звання кращого гравця в тій чи іншій дисципліні борються близько 700 кіберспортстменів, які представляють 70 країн світу. Загальний призовий фонд World Cyber ​​Games становить 500 000 доларів США.

Далі слід сказати про те, що цього року Україна не отримала організаційну квоту World Cyber ​​Games, і національний відбірковий турнір з усіх дисциплін у нас в країні проводитися не буде. Для фанатів і для українських кіберспортсменів це прикрий факт, з огляду на те, що наші кіберспортсмени входять до десятки найсильніших у світі. Для того щоб дати можливість українським спортсменам представляти Україну на Гранд-фіналі WCG 2013, компанією Wargaming був проведений національний турнір з гри World of Tanks, яка цього року увійшла до переліку офіційних дисциплін WCG.

Після двох днів важких «битв» переможцем вийшла команда Team Dignitas. Артем Розенко, капітан команди Team Dignitas, поділився своїми враженнями про перемогу в турнірі і розповів про плани напередодні Гранд-фіналу WCG 2013. «Перший час нашій команді було дуже важко зігратися. Справа в тому, що склад нашої команди складається з гравців з інших команд – 5 учасників представляють команди ру-кластеру, решта 5 гравців грають за команди Європи. Дуже довго ми зігравалися, провели безліч годин у підготовці до турніру і, об’єднавши досвід кожного окремого учасника, ми показали, що наша команда дійсно дуже сильна. Сьогодні, на турнірі, були кілька серйозних помилок, які ми незабаром розберемо, але не варто забувати про те, що у нас попереду ще цілий місяць практики. Взагалі, я оцінюю шанси на нашу перемогу таким чином – я, мабуть, вважаю, що у нас десь 70 % на перемогу», – сказав Артем Розенко, капітан команди Team Dignitas.

Читайте також: