fbpx
Новини світу

Московська влада пропонують узаконити повторні поховання

 Заступник голови департаменту торгівлі і послуг Москви Андрій Марсий виступив з ініціативою закріпити на законодавчому рівні практику повторного поховання в занедбані могили.

 Зараз, за словами Марсія, не менше 10 відсотків площі московських цвинтарів зайняті напівзруйнованими могилами. Якщо дозволити повторні поховання, це дозволить «покласти край розростанню цвинтарів, безглузда витрата бюджетів міст і суб’єктів РФ на викуп для них земель і капітальне будівництво», впевнений чиновник. Андрій Марсий нагадав, що подібна практика існує в багатьох європейських країнах, у тому числі у Франції, Іспанії та Австрії.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Зараз російське законодавство дозволяє повторне поховання лише в могили родичів і тільки за тієї умови, що між похованнями пройшло не менше 15 років. Ці умови передбачені для поховання тіл у трунах. Урни ж з прахом можуть поміщатися в могили до родичів у будь-який час. Ім’я першого покійного при повторному похованні не забувається, воно залишається позначеним на окремому або загальному пам’ятнику.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: