fbpx
Інновації

У російських військових частинах з’являться шведські столи і душові кабіни – Шойгу

 До кінця нинішнього року в усіх військових частинах Збройних сил Росії з’являться шведські столи і душові кабіни. Про це під час сьогоднішнього пленарного засідання громадської ради при Мінобороні Росії заявив міністр оборони Сергій Шойгу.

 «Ми йдемо далі по шляху гуманізації військової служби в Росії. Військовослужбовці строкової служби зараз мають два вихідних, а також користуються можливістю виходити в звільнення в цивільному одязі, дзвонити по мобільному телефону, а також спілкуватися по "скайпу" і користуватися електронною поштою», – розповів Сергій Шойгу.

 Крім того, голова Міноборони Росії запевнив, що зараз його відомство розглядає можливість надання відпустки військовослужбовцям – контрактникам для «догляду за дитиною».

 «Нами був відправлений на розгляд законопроект, за яким передбачається відпустка по догляду за дитиною для військовослужбовця контрактної служби», – підкреслив міністр.

 Крім того, під час засідання Сергій Шойгу висловився за створення премії в галузі культури від міністерства оборони Росії.

 «Те, що стосується премії міністра оборони Росії, єдине уточнення – у формулюванні треба поміняти слово "міністр" на "міністерство"», – підкреслив Сергій Шойгу під час засідання громадської ради.

 Міністр оборони Росії пояснив, що не вважає коректним вводити в Росії премії від імені міністра. На його думку, для цього є міністерство оборони Росії, яке готове займатися всіма цими питаннями. У Мінобороні готові підтримати цю ідею.

 «Премію міністерства ми із задоволенням зробимо», – запевнив Шойгу.

 Міністр уточнив, що вже в найближчому майбутньому відомство може підготувати положення про премії в галузі культури, яке буде опубліковано на офіційному сайті відомства.

 За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте також: