fbpx
Новини світу

Росспоживнагляд перерахував проблеми фабрик Roshen

 У рамках інспектування фабрик української корпорації Roshen в період з 22 до 24 жовтня, експерти Росспоживнагляду виявили ряд проблем на наступних фабриках: ПАТ «Київська кондитерська фабрика Рошен», ВАТ «Вінницька кондитерська фабрика» та розподільчому центрі ТОВ РЦ «Плюс» корпорації «Рошен».

Російські експерти заявляють, що нормативна база, за якою випускається продукція, не відповідає сучасним нормам, а виробничий контроль на згаданих фабриках не забезпечує гарантії якості та безпеки продукції.

У ході інспектування представники російського відомства також встановили, що продукція на фабриках Roshen виробляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним нормам Російської Федерації.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

«Нормативні та технічні документи на кондитерські вироби «Рошен» складені відповідно до затвердженого в 1989 році МОЗ СРСР документа «Медико-біологічні вимоги і санітарні норми якості продовольчої сировини і харчових продуктів», що втратив чинність в 1996 році», – йдеться в повідомленні Росспоживнагляду.

Крім того, в Росспоживнагляді заявили, що системи контролю якості в корпорації не достатні для забезпечення безпеки продукції, що поставляється до Росії, а сировина для виробництва продуктів Roshen не підлягає контролю виробничими лабораторіями.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Експерти звернули увагу і на те, що молоко на фабрики Roshen поставляє ПАТ «Бершадьмолоко», яке не входить до реєстру молокопереробних підприємств України, які допущені до постачання в Росію. А це також є грубим порушенням встановлених вимог.

За матеріалами: УНН

Читайте також: