fbpx
Театр

Мединський призначив Цискарідзе ректором Академії російського балету і відмовився втілювати в життя проект Гергієва

 Сьогодні, 28 жовтня, міністр культури РФ Володимир Мединський представив колективу Академії російського балету імені Ваганової нового ректора – ним став колишній актор і педагог Великого театру Микола Цискарідзе. Про те, на який термін підписано контракт, інформація поки відсутня.

 Обговорюючи ідею створення Національного центру академічного театрального і хореографічного мистецтва при президенті Росії, озвучену диригентом Валерієм Гергієвим, Мединський заявив, що Мінкульт цю ініціативу не підтримує. За словами міністра культури, його підлеглі, перш ніж прийняти подібне рішення, «багато консультувалися з лідерами галузі» і прийшли до спільного висновку, що «Національного центру мистецтв не буде», так як це є «недоцільним».

 Нагадаємо, представники Маріїнського театру, Академії російського балету імені Ваганової, Санкт – Петербурзької державної консерваторії і Російського інституту історії мистецтв, які повинні були опинитися в підпорядкуванні Валерія Гергієва, раніше неодноразово виступали з проханням не об’єднувати ці різнопрофільні установи в єдиний центр.

Микола Цискарідзе призначений ректором Академії імені Ваганової (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: