fbpx
Новини світу

Капітану корабля «Арктик Санрайз» було пред’явлено звинувачення в хуліганстві

 Слідчими органами було пред’явлено звинувачення в хуліганстві громадянину США – капітану корабля «Арктик Санрайз» Пітеру Вілкоксу. Про це представникам ЗМІ заявив юрист Greenpeace Михайло Крейндлін.

 Крім того, у понеділок, 28 жовтня, звинувачення в хуліганстві пред’явили іншим членам екіпажу судна «Арктік Санрайз» – канадцеві Олександру Полу і українцю Руслану Якушеву.

 Раніше журналісти повідомляли про пред’явлення аналогічних звинувачень керівнику прес – служби Greenpeace Росії Андрію Аллахвердову, корабельному лікарю Катерині Заспі і турецькій підданій Гізем Акхан. При цьому, згідно зі словами юристів, звинувачення у піратстві з екологів поки не були зняті.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 23 жовтня 2013 року представник Слідчого комітету Росії заявив, що кримінальну справу про спробу захоплення активістами Greenpeace нафтової платформи «Прирозломного» у Печорському морі було перекваліфіковано зі статті про піратство на частину другу статті 213 Кримінального кодексу РФ (хуліганство).

 Про те, що в діях екологів Greenpeace немає ознак піратства, заявляв серед інших голова держави Володимир Путін, додавши при цьому, що «формально вони намагалися захопити нафтову платформу».

 Нагадаємо 19 вересня криголам Greenpeace «Арктик Санрайз» затримали прикордонники Федеральної служби безпеки Росії. Вони заарештували всіх, хто знаходився на борту і відконвоювали судно в порт Мурманська. Підставою для їх затримання стала акція, яка була проведена активістами днем раніше в Печорському морі біля нафтової платформи «Прирозломного», яка належить компанії «Газпром». Екологи зробили спробу висадитися на нафтоплатформу, щоб вивісити там банери проти видобутку нафти на арктичному шельфі. Дану акцію активістів Greenpeace припинили берегова охорона Росії й охоронці платформи.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: