fbpx
Суспільство

Україна перейшла на зимовий час

В останню неділю жовтня Україна перейшла на зимовий час. Сьогодні, 27 жовтня, рівно о 4 ранку стрілки годинників в Україні були переведені на одну годину назад.

Незважаючи на те що Україна «отримає» додаткову годину, яку вона «втратила» в березні, багато фахівців запевняють, що перехід країни на зимовий час може негативним чином позначитися на здоров’ї громадян. У першу чергу, впевнені спеціалісти, це може статися через те, що людям складно за одні вихідні адаптуватися до нового режиму. На їх думку, саме через це у громадян може з’явитися відчуття надмірної втоми, а також розвинутися деякі проблеми зі сном. Крім того, у людей може трохи «похитнутися» імунітет, а це загрожує застудами, нездужаннями і загостреннями хронічних хвороб.

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

Перехід України на літній і зимовий час здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів № 509 від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу».

У вересні 2011 року Україна, а також Росія і Білорусь вирішили відмовитися від переведення стрілок. Після цього українська держава фактично перейшло в 3-й часовий пояс. У листопаді 2011 року українська влада прийняла рішення встановити час 2-го часового поясу. Незважаючи на це, вже в січні 2012 року влада дійшла висновку, що Україні слід повернутися до переведення стрілок. Причиною для такого рішення стали можливі незручності під час проведення Євро-2012.

Читайте також:  Якудза. Історія японської мафії (ВІДЕО)

Передбачалося, що в жовтні минулого року жителі України востаннє повинні були змінити час на своєму годиннику. Однак Україна і зараз продовжує переводити стрілки годинника назад восени і вперед навесні.

Варто відзначити, що керівництво «Укрзалізниці» також відкоригувало графік руху пасажирських поїздів через перехід України на зимовий час.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: