fbpx
Новини світу

ЗМІ: Іванішвілі можуть оштрафувати за те, що він назвав ім’я кандидата в президенти, за якого проголосував

У Грузії сьогодні проходять президентські вибори і за повідомленням низки видань у цікаву ситуацію потрапив глава грузинського уряду Бідзіна Іванішвілі. Повідомляється, що грузинський прем’єр, коментуючи своє волевиявлення, назвав ім’я кандидата в президенти, за якого проголосував.

Громадське ТБ Грузії вже навело коментарі Центральної виборчої комісії, щодо цього питання. Повідомляється, що норми виборчого законодавства забороняють в прямому ефірі робити подібні заяви до закриття виборчих дільниць. При цьому, за заявою ЦВК, реагування на подібні інциденти не входить в прерогативу Комісії. Передбачається, що заяву з даного питання зробить Національна комісія з регулювання комунікацій.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Не виключається, що за такі дії голові уряду Грузії може загрожувати штраф.

Бідзіна Іванішвілі проголосував сьогодні на 4-ій виборчій дільниці на Коджорської вулиці. Прем’єр-міністр прибув на виборчу дільницю разом з дружиною і двома дітьми. «Я проголосував за майбутнє Грузії, проголосувала вся моя сім’я. Я хочу привітати грузинське суспільство з сьогоднішнім днем – за моєю інформацією, біля виборчих урн стоять черги, помітна мобілізація. Я чекав цього і був упевнений, що в збалансованій ситуації ми можемо зробити правильний вибір», – наводять сьогодні ЗМІ слова Бідзіна Іванішвілі.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, apsny.ge

Читайте також: