fbpx
Новини світу

Результати виборів у Грузії. За даними exit-poll Георгій Маргвелашвілі перемагає на виборах президента

Як і  обіцяли, після закриття виборчих дільниць в Грузії оголошено результати exit-poll. Опитування виборців на виході з дільниць проводилися грузинськими телекомпаніями «Руставі 2» і «Імеді».

За даними exit -poll телекомпанії «Руставі 2», який проводився німецькою компанією GFK, на виборах з результатом 66,7 % голосів переміг кандидат у президенти Грузії від коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі. На другому місці з результатом 20,1 % голосів Давид Бакрадзе, який представляє партію Михайла Саакашвілі «Єдиний національний рух». Замикає трійку лідерів екс-спікер грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе, за яку проголосували 7,5 % виборців.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Ще раз підкреслимо, що дані результати виборів у Грузії наведені згідно з опитуваннями громадян на виході з виборчих дільниць, а остаточні, тобто офіційні результати виборів президента Грузії можуть відрізнятися від наведених вище. 

Деякі видання наводять результати exit-poll і телекомпанії «Імеді». Отримані результати мало чим відрізняються від даних телекомпанії «Руставі 2». Трійка лідерів за результатами виборів у Грузії збігається: перше місце – Георгій Маргвелашвілі, друге – Давид Бакрадзе, третє – Ніно Бурджанадзе.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Раніше повідомлялося, що остаточні результати президентських виборів в Грузії можуть бути оголошені не пізніше, ніж через 20 днів з дня голосування.

За матеріалами: Кorrespondent.net, podrobnosti.ua

Читайте також: