fbpx
Театр

Міністр культури РФ очолив опікунську раду Михайлівського театру

Міністр культури Росії Володимир Мединський, який прибув сьогодні на святкування 180-річчя Михайлівського театру, отримав запрошення очолити опікунську раду цього прославленого колективу.

Виступаючи на прес-конференції, глава Мінкульту РФ заявив: "Я люблю Михайлівський театр, у нього велике майбутнє, це театр, повний життя". Міністр підкреслив, що Михайлівський театр, будучи одним з колишніх імператорських театрів, поряд з Большим і Маріїнським театрами «гідно несе своє високе звання». Про величезний глядацький інтерес свідчить і відвідуваність театру, що збільшується рік від року – цього року наповнюваність залу досягла 98,5 %.

Не обійшлося на прес-конференції і без опитування про можливе призначення артиста і педагога Миколи Цискарідзе керівником Академії російського балету імені Агрипини Ваганової. Міністр заявив, що "чутками земля повниться" і висловив упевненість, що « Микола Максимович без роботи не залишиться».

Після урочистого заходу в Михайлівському театрі Володимир Мединський спробував себе в ролі олімпійського факелоносця. За словами міністра культури, «люди багато чого чекають від Олімпіади та горді тим, що вона пройде в Росії».

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: