fbpx
Політика

Вибори в Грузії. Правоохоронці не зафіксували порушень

У міністерстві внутрішніх справ Грузії не зафіксували жодного порушення з моменту відкриття виборчих дільниць.

«Ми з самого ранку спостерігаємо за процесом виборів, і на даний момент ніяких порушень не відзначається. Ми вже зробили заяву, що якщо відбудуться які-небудь ексцеси, то правоохоронцями будуть вжиті відповідні заходи», – заявив глава МВС Грузії Іраклій Гарібашвілі.

Крім того, раніше представники Центрвиборчкому Грузії також заявили, що ніяких серйозних порушень не відзначається. За їх словами, президентські вибори проходять у спокійній обстановці.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Іраклій Гарібашвілі закликав всіх грузинських громадян, а також представників політичних партій «утриматися від будь-яких провокаційних дій, тому що такі дії карані».

Варто відзначити, що в неурядовій організації «Справедливі вибори», яка здійснює моніторинг, заявили вже більше ніж про 50 порушеннях на дільницях.

«Понад 30 із зафіксованих інцидентів пов’язані з процедурою відкриття виборчих дільниць», – повідомили в організації «Справедливі вибори».

Крім того, про порушення на виборах заявляють і в партії кандидата в президенти Грузії Ніно Бурджанадзе. У партії «Демократичний рух – єдина Грузія» повідомили, що більшість порушень пов’язано з агітацією і часом відкриття дільниць.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, що сьогодні в Грузії проходять чергові вибори президента. На пост президента Грузії зараз претендує 23 кандидати. Втім, основними претендентами на посаду глави держави є Георгій Маргвелашвілі (правляча коаліція «Грузинська мрія»), Ніно Бурджанадзе (партія «Демократичний рух – Єдина Грузія», а також Давид Бакрадзе з «Єдиного національного руху» (партія Михайла Саакашвілі).

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: