fbpx
Економіка

Росія встановлює на кордоні з Україною ряди колючого дроту?

З посиланням на телеканал «ІРТА» ряд видань сьогодні повідомили  цікаву новину: на кордоні України і Росії почали встановлювати ряди колючого дроту. Повідомляється, що такі дії здійснюють російські прикордонники і відбувається все це в районі кордону, що проходить на кордоні з Луганською областю.

Без сумніву, колючий дріт внесе певні корективи в життя прикордонних населених пунктів. Повідомляється, що раніше жителі Росії та України практично безперешкодно долали кордон двох держав як в один, так і в інший бік. Вся справа в тому, що у багатьох українців і росіян у прикордонних селах живуть близькі родичі, а тому безперешкодне подолання кордону жодним чином не впливало на можливість спілкування один з одним.

Ряди колючого дроту стануть причиною того, що для перетину кордону жителям прикордонних населених пунктів у деяких випадках доведеться йти чи їхати кілька кілометрів до найближчого пропускного пункту.

У ЗМІ з’явилися припущення, що ситуація в прикордонній зоні двох держав могла змінитися через можливе підписання між Україною та Європейським союзом Угоди про асоціацію. Незрозуміло лише одне: у разі підписання документа, саме Україна повинна була б зміцнити свої кордони з метою недопущення можливого нелегального проникнення в ЄС. Чому колючий дріт встановлює російська сторона – незрозуміло. У всякому разі, будь-яких коментарів з цього питання не було.

За матеріалами: УНН, nbnews.com.ua

Читайте також: